TEČAJ MEDITERANSKE KUHINJE

TEČAJ MEDITERANSKE KUHINJE U KONOBI SPACIO MATIKA

O ROVINJSKOM SPACIU

Spacio je zapravo lokalna verzija konobe ili vinskog podruma te je još jedna osebujnost Rovinja koja pomaže oblikovati identitet grada i njegovih ljudi.

To je mjesto gdje Rovinježi u svojim kamenim kućama čuvaju, kušaju i prodaju vino, ali i mjesto druženja, jedenja, igranja briškula i trešete, pjevanja i zabave. Jedan takav autentični sačuvani spàcio, u vlasništvu Romana Matike, nalazi se u Ulici Vladimira Švalbe 35, a 2006. godine postao je sastavni dio Ekomuzeja Batane (www.batana.org) i od tada je bilo mnogo glazbenih, kulinarskih i drugih zabavnih događaja u organizaciji članova Ekomuzeja.

KUHAJTE, JEDITE I ZABAVITE SE - ISKUSITE MEDITERANSKI STIL ŽIVOTA

JEDNODNEVNI TEČAJ MEDITERANSKE KUHINJE U KONOBI SPACIO MATIKA

Mediteranska prehrana nisu samo recepti i namirnice, to je način života.

Sudjelujte u tečaju koji organizira Ekomuzej Batana i doživite svakodnevni život mještana. Uživajte u autentičnom ambijentu i kuhinji s jedinstvenim pogledom na more, nizom savjeta i priča kuhara Sergija Ferarre i zajedničkom uživanju u pripremljenim jelima, što je zapravo suština mediteranskog načina života. Ovim tečajem kuhanja želimo Vam približiti mediteransku prehranu, fenomen na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine.

ŠTO ĆETE RADITI:

PosjetitI ćete ribarnicu i tržnicu s čuvarom rovinjske gastro tradicije Sergiom Ferrara te naučiti kako pripremiti sve mediteranske sastojke, koje ste našli u ribarnici i na tržnici, na rovinjski način u konobi Spacio Matika. Nakon što pripremite hranu jesti ćete, razgovarati i zabaviti se zajedno sa svim sudionicima.


U cijenu uključeno: jednodnevni tečaj kuhanja, ručak u Spaciu Matika


Cijena: HRK 625 po osobi (PDV uključen u cijenu); minimum 2 sudionika, maximum 6


Trajanje: 9:00 - 13:00


Dostupni dani: 

GLAVNA SEZONA od 01.05. do 30.09.

  • svibanj, lipanj - svaki ponedjeljak i utorak

  • srpanj - svaki petak i subota

  • kolovoz - tečaj se ne održava

 

PRED- I POSEZONA od 01.10. do 30.04.

  • svaki dan osim nedjelje

Važno: potrebno je rezervirati najmanje jedan dan prije. Tečaj je moguće rezervirati pojedinačno, no ako se ne ispuni minimalni broj sudionika (2) tečaj se neće održati (najmanje 2 a najviše 6 sudionika je potrebno).

PREPORUKA: Nakon što ste uživali u ukusnim rovinjskim fritulama, koje je pripremio naš kuhar Sergio Ferrara, i završili tečaj toplo preporučamo da se prošetate do rive i posjetite Ekomuzej Batana (www.batana.org). Ondje ćete saznati više o batani, tradicionalnoj ribarskoj brodici, a po Vašoj želji možete rezervirati vožnju batanom oko slikovitog starog grada Rovinja.

Lokacija Spacio Matkia: Ulica Vladimira Švalbe 35

Više o mediteranskoj prehrani možete saznati na http://traditionallytasty.com

POSJETITE ROVINJ U PRED- I POSEZONI I UŽIVAJTE U MEDITERANSKOM STILU ŽIVOTA

TRODNEVNI TEČAJ MEDITERANSKE KUHINJE U KONOBI SPACIO MATIKA

Tijekom ljetne sezone ljepota rovinjskih ulica i plaža je prožeta velikim brojem gostiju, ali izvan sezone Rovinj je mirniji i opušteniji. Provedite tri dana u našem lijepom gradu i doživite mediteranski način života.

 

Mediteranska prehrana nisu samo recepti i namirnice, to je način života. Budite dio trodnevnog tečaja koji organizira Ekomuzej Batana i oživite autentične recepte s čuvarom rovinjske gastro tradicije Sergiom Ferrara. Ovim tečajem kuhanja želimo Vam približiti mediteransku prehranu, fenomen na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine. Kako bi Vaš doživljaj Rovinja bio potpun posjetit ćete Ekomuzej Batana u kojem ćete saznati više o batani, tradicionalnoj ribarskoj brodici, s kojim ćete ići na veslanje oko slikovitog poluotoka starog grada Rovinja.

ŠTO ĆETE RADITI:

Zajedno s kuharom Sergiom Ferarra odabrat ćete svježu ribu u ribarnici, sezonsko povrće na tržnici i nakon toga naučiti kako ih pripremiti na rovinjski način u konobi Spacio Matika. Rustikalni ambijent konobe i kuhinja s jedinstvenim pogledom na more čekaju Vas da svaki dan kuhate drugačije jelo. Nakon kuhanja uživat ćete u pripremljenim obrocima u zajedničkom druženju, što je zapravo suština mediteranskog načina života.

 

U cijenu uključeno: trodnevni tečaj kuhanja, svaki dan ručak u konobi Spacio Matika, posjet Ekomuzeja Batana i vožnja batanom

Cijena: HRK 1500 po osobi (PDV uključen u cijenu); minimum 2 sudionika, maximum 6


Trajanje: 9:00 - 13:00


Dostupni dani: 

PRED- I POSEZONA OD 01.10. DO 30.04. 

  • svaki dan osim nedjelje

GLAVNA SEZONA OD 01.05. DO 30.09. 

  •  tečaj se ne održava

Važno: potrebno je rezervirati najmanje tri dana unaprijed. Tečaj je moguće rezervirati pojedinačno, no ako se ne ispuni minimalni broj sudionika (2) tečaj se neće održati (najmanje 2 a najviše 6 sudionika je potrebno).

POSEBNA PONUDA: Sudionici trodnevnog tečaja kuhanja ostvaruju 15% popusta na smještajne jedinice hotela Angelo d'Oro (hotelske sobe ili apartmani). Hotel Angelo d'Oro smješten je preko puta konobe Spacio Matika i savršeno je mjesto za boravak kad želite upotpuniti svoje iskustvo kulturne baštine Rovinja.

DIK & COMPANY

travel agency

Pietra Ive 2C
52210 Rovinj, Croatia

email: dik@pu.t-com.hr | tel/fax: +385 52 818181

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2018 by Dik & Company. All rights reserved.