POSJETITE

Istražite brodom oko Rovinja

Za potpun doživljaj Istre neophodno je i isploviti - ne samo da bi se najljepši predjeli vidjeli s pučine, već i kako biste osjetili ovdašnju iskonsku povezanost ljudi i mora.
U ponudi brojnih brodskih izleta u Rovinju otkrit ćete “zov mora“ bilo da se uputite na kružnu vožnju, piratsko krstarenje i fish-picnic, razgledavanje podmorja ili noćni izlet s reflektorima.

Limski kanal

Između Rovinja i Poreča nalazi se 10 km dug Limski zaljev, koji je dio 35 km dugačke Limske udoline. S obje strane uzdižu se strma brda. Prijateljima free climbing-a stoji na usluzi već pripremljena stijena.

Na samoj obali nalaze se dva restauranta u kojima se mogu probati ribe i školjke, koje se uzgajaju u zaljevu. 

Iz Rovinja je moguće organizirano brodom posjetiti Lim.

Pula

Pula je najveći grad te kulturno, gospodarsko i političko središte Istre. Grad je osnovan prije 3000 godina te zbog svoje bogate povijesne i kulturne baštine nudi zanimljive znamenitosti vrijedne posjeta. Najpoznatija je Pulska Arena. Sagrađena je u vrijeme rimskog cara Vespazijana kada je i najpoznatija građevina tog vremena nastala, Koloseum u Rimu. Danas se u Areni održavaju festivali i koncerti.

Pula je udaljena samo 38 km od Rovinja.

Brijuni National Park

Jedini Nacionalni park u Istri sastoji se od 14 otoka, od kojih su najpoznatiji Veliki Brijun i Mali Brijun. Bogata prirodna ljepota i kulturna baština su idealna kombinacija za nezaboravni cjelodnevni izlet, bilo da se odlučite za razgledavanja prirodnog parka i muzeja na Velikom ili Malom Brijunu ili pak za oplovljavanje brijunskoga arhipelaga. 

Više na http://www.np-brijuni.hr/

Explore Istria's Countryside

Doživite višestoljetnu idilu istarskog poluotoka, gradiće žive povijesti: Bale, Vodnjan, Motovun, Grožnjan, Livade, Hum.
Posjetite njihove romaničke crkvice, gotičke i barokne vile, srednjevjekovne kule i bedeme, slikovite trgove.
Istražite šume, doline i brežuljke s gradinama i zvonicima te nadaleko poznatim vinogradima na tlu savršenom za rast grožđa, gdje nastaje “piće bogova”, poznato istarsko vino jedinstvenog okusa.
Seoska domaćinstva čuvaju prave poslastice za istinske ljubitelje izvrsnog jela i pića.

DIK & COMPANY

travel agency

Pietra Ive 2C
52210 Rovinj, Croatia

email: dik@pu.t-com.hr | tel/fax: +385 52 818181

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon
  • Black LinkedIn Icon

© 2018 by Dik & Company. All rights reserved.