OPĆI UVJETI I ODREDBE - Smještaj

1. Smještaj

Dik & Company djeluje kao posrednik za vlasnike nekretnina za odmor na ovim stranicama. Ovlašteni smo ugovoriti zakupnine u ime i za račun Vlasnika ponuđenih nekretnina (prema hrvatskim propisima o PDV-u, tj. Zakon o porezu na dodanu vrijednost, članak 10. stavci 3. i 4.) po cijenama određenim za tekuću sezonu.

Svaka nekretnina prikazana na našoj web stranici je pregledana od DIk & Company-a i jamčimo autentičnost i točnost svih opisa i fotografija u trenutku njihovog stvaranja. Nismo odgovorni za eventualne razlike u slučajevima kada su vlasnici naknadno izmijenili svoju ponudu, bez obavještavanja Agencije.

Ako rezervirate smještaj preko nas, nakon potvrđivanja vašeg smještaja prihvaćamo odgovornost za to u skladu s ovim Uvjetima i odredbama. Ako imate bilo kakvih upita, kontaktirajte nas prije nego što napravite bilo kakvu rezervaciju za bilo koju uslugu. Nakon što uplatite predujam za rezervaciju smatrat će se da ste pročitali, razumjeli i prihvatili Uvjete i odredbe za rezervaciju. Najam započinje od 15:00 sati prvog dana najma (check-in) i završava u 10:00 sati na dan odlaska (check-out), osim ako nije drugačije obaviješteno.

2. Rezervacije i plaćanje

Upiti i rezervacije smještaja mogu se izvršiti putem e-maila, u pisanom obliku ili osobno u Agenciji. Potvrdom rezervacije, Klijent potvrđuje da je upoznat s Općim uvjetima i odredbama putničkih usluga te u potpunosti razumije i prihvaća ove uvjete koji su obvezujući za Klijenta i Agenciju. Klijent je dužan pružiti sve informacije potrebne za proces rezervacije. Polog je potreban ovisno o odabranom načinu plaćanja. Plaćanje se može izvršiti izravno domaćinu na dan dolaska (moguće samo za neke smještajne jedinice) ili Agenciji najkasnije 21 dan prije vašeg dolaska, ovisno o odabranom načinu plaćanja, osim ako nije drugačije određeno uvjetima s kojima je gost upoznat pri potvrđivanju rezervacije. Napomena za plaćanje kreditnim karticama - kreditna kartica će se naplatiti u iznosu izraženom u kunama prema prodajnom tečaju Splitske banke na datum naplate. Moguće su razlike i fluktuacije između tečaja Splitske banke (naša banka) i gostove kartične kuće. Svi troškovi bankarstva, kao i svi drugi dodatni troškovi u svezi s postupkom plaćanja, preuzima gost.

Da biste si osigurli smještaj koji najbolje odgovara Vašim zahtjevima predlažemo vam da što prije rezervirate budući da Rovinj bude veoma tražen u određenom dobu godine

Molimo Vas da koristite online obrazac za rezervaciju kako biste poslali zahtjev za rezervaciju dajući svoje osobne podatke i odabirom željenog perioda boravka. Agencija će provjeriti dostupnost željenog smještaja i obavijestiti Vas o stanju vašeg zahtjeva u roku od 24 sata. Ako je odabrani smještaj dostupan, poslat ćemo vam potvrdu e-poštom s uputama za njegovo dovršenje i pojedinosti o plaćanju. Ako odabrani smještaj nije dostupan, Dik & Company će dati sve od sebe da ponudi alternativni smještaj sa sličnim karakteristikama (koje Klijent ne mora prihvatiti)

Također možete rezervirati u tuđe ime. U tom slučaju preuzimate punu odgovornost da osigurate da bilo koji kupac u vašoj rezervaciji bude u skladu s ovim Uvjetima i odredbama, kao da je taj korisnik sam izvršio rezervaciju. Rezervacija se potvrđuje nakon što navedete pojedinosti o kreditnoj kartici ili izvršite uplatu. Agencija će poslati e-mail potvrdu s detaljima o check-inu. Ova potvrda je i voucher za privatni smještaj.

Klijent se obvezuje pružiti sve potrebne informacije u procesu rezervacije. Te će se pojedinosti koristiti za kontaktiranje korisnika i za realizaciju usluga. Oni mogu biti dostupni samo strankama uključenim u provedbu usluga (npr. Vlasnik, hotel ili agent). Podaci o plaćanju, kao što su pojedinosti kreditnih kartica i slično, posebno su zaštićeni i dostupni samo financijskim institucijama kako bi odobrili plaćanje. Više pojedinosti potražite u odjeljku Pravila o privatnosti.

U slučaju neplaćanja pologa ili davanja podataka o kreditnoj kartici u ugovorenom roku, Agencija zadržava pravo otkazati zahtjev za rezervaciju.

3. Kategorizacija i opis usluge

Ponuđene smještajne jedinice opisane su u skladu s službenom kategorizacijom odgovarajućeg tijela kao i u stvarnom stanju jedinice u vrijeme objavljivanja. Standardi smještaja, hrane, usluga i slično ovise o odredištu / zemlji i ne podliježu usporedbi. Informacije dostavljene Klijentu na prodajnom mjestu ne obvezuju Agenciju više od podataka navedenih na internet stranicama www.dik-rovinj.com.

Smještajna jedinica ne može primiti više od maksimalnog broja osoba navedenih u opisu smještajne jedinice. Vlasnici zadržavaju pravo raskida korištenja njihovog smještaja bez prethodne obavijesti ili povrata novca u slučaju kršenja ovog stanja. Jedinicu mogu koristiti samo gosti koji su bili potvrđeni tijekom rezervacije; svaka promjena mora biti unaprijed najavljena i mora biti pismeno odobrena od strane Agencije.

Djeca se također smatraju osobama prilikom utvrđivanja maksimalnog kapaciteta jedinice.

Kućni ljubimci mogu se unijeti samo kada je to izričito dopušteno u ponudi. Kućni ljubimci moraju biti pod strogom kontrolom i ne smije im se dopustiti boravak na bilo kojemu namještaju.

Napominjemo da putno osiguranje nije uključeno u ukupni trošak.
 

4. Obveze Agencije

Obveza Agencije je pružanje usluga kao i odabir davatelja usluga uzimajući u obzir prava i interese putnika u skladu s tradicijom turističke industrije. Agencija će ispuniti sve gore navedene obveze kako je opisano, osim u okolnostima koje su izvan njene kontrole (bolest pružatelja usluga ili njegove neposredne obitelji, izvanredne okolnosti koje se ne mogu predvidjeti niti ukloniti kao što su prirodne katastrofe (potresi, poplave, požari, suše ), ratovi, štrajk, terorističke akcije i ograničenja koja je izdala Vlada (mobilizacija, zabrana izlaska iz zemlje) u kojoj će Agencija postupiti kao što je navedeno u članku 9.

5. Obveze Klijenta

Klijent je dužan:

 • imati važeću putnu dokumentaciju

 • poštivati ​​i pridržavati se svih carinskih i deviznih propisa zemlje odredišta

 • poštivati ​​i pridržavati se svih carinskih i deviznih propisa, kao i zakona i drugih propisa Republike Hrvatske kao i drugih zemalja kroz koje prolazi ili prebiva. U slučaju da Klijent nije u mogućnosti nastaviti putovanje kao rezultat neposrednog kršenja ovih propisa, Klijent je odgovoran za sve povezane troškove

 • imati potvrdu i dokumentaciju za cijepljenje protiv bolesti prema zahtjevima određenih zemalja

 • pridržavati se kućnih pravila smještajnih jedinica te surađivati ​​s pružateljima usluga u dobroj namjeri

 • po dolasku na odredište, predočiti davatelju usluge dokumentu koji dokazuje plaćenu uslugu (voucher dobiven putem e-maila)

 • raspitati se treba li vizu za odredišnu zemlju ili susjedne zemlje

Ako Klijent ne slijedi ove propise, on će biti odgovoran za sve troškove ili štete. Potvrdom rezervacije Klijent je pristao na naknadu davatelja usluga na licu mjesta za bilo kakvu eventualnu štetu uzrokovanu vlastitom nepažnjom.

6. Klijentovo pravo na izmjene i otkazivanja

U slučaju da Klijent želi promijeniti ili poništiti rezervaciju izvršenu prema njegovom zahtjevu mora to učiniti pismenim putem (e-mailom ili faksom). Promjene predstavljaju promjenu broja ljudi ili imena putnika, datuma početka i / ili datuma završetka usluge i mora se izvršiti najkasnije 30 dana prije datuma početka usluge. Prva promjena rezervacije, pod uvjetom da se mogu izbjeći dodatni troškovi, bit će izvršeni bez ikakve dodatne naplate. Za svaku dodatnu izmjenu naplaćuje se naknada od 100 kuna po promjeni. Ako promjena rezervacije nije moguća i Klijent otkazuje potvrđenu rezervaciju, primjenjuju se dolje navedeni uvjeti otkazivanja.

Promjena smještajne jedinice i sve druge izmjene izvršene u roku od 30 dana prije početka rezervacije, kao i tijekom rezervacije, smatraju se otkazom.

Za fiksne potvrđene rezervacije za privatne smještajne jedinice datum na koji je pismeno otkazano (tijekom radnog vremena Agencije) predstavlja osnovu za izračun troškova kako slijedi:

 • za rezervaciju otkazanu do 30 dana prije datuma početka usluge naplaćuje se 15% od ukupnog iznosa rezervacije i najmanje 15 EUR ako je ukupan iznos rezervacije ispod 50 eura

 • za rezervaciju otkazanu od 29 do 22 dana prije početka usluge, naplaćuje se 30% od ukupnog iznosa rezervacije

 • za rezervaciju otkazanu od 21 do 15 dana prije datuma početka usluge naplaćuje se 60% od ukupnog iznosa rezervacije

 • za rezervaciju otkazanu od 14 do 8 dana prije datuma početka usluge naplatit će se 80% od ukupnog iznosa rezervacije

 • za rezervaciju otkazanu od 7 do 0 dana prije datuma početka usluge naplaćuje se 100% od ukupnog iznosa rezervacije

Za otkaz rezervacije privatnog smještaja, ako je odabrani način plaćanja izvršio plaćanje salda domaćinu osobno u gotovini, Agencija zadržava zaprimljeni predujam.

Za svaku otkazanu rezervaciju Agencija naplaćuje naknadu od 25 eura za troškove obrade. U slučaju da je ukupan iznos rezervacije manji od 50 eura, Agencija naplaćuje naknadu od 10 eura za troškove obrade.


U slučaju da Klijent mora otkazati rezervaciju u roku od 7 dana prije datuma početka usluge, Agencija klijentu nudi mogućnost pronalaženja novog klijenta / korisnika za istu rezervaciju, ako je moguće (to ovisi o davatelju usluga). U tom će slučaju Agencija samo naplatiti stvarni trošak promjene putnika. Novi vlasnik rezervacije prihvaća sve obveze navedene u ovim Općim uvjetima.

U slučaju otkazivanja rezervacije jednog ili više putnika, dok ostatak putnika zadržava rezervaciju, naknada za otkazivanje putnika koji je otkazuje je 100% odnosno agencija zadržava puni iznos rezervacija. 

U slučaju da Klijent ne dođe do smještaja do ponoći na datum početka usluge, bez kontaktiranja Agencije ili davatelja usluga, rezervacija će biti otkazana i odgovarajuće naknade za otkazivanje naplaćuju se prema gore navedenim uvjetima.

 

Ukoliko stvarni troškovi otkaza premašuju navedene naknade Agencija zadržava pravo naplate stvarnih troškova.


Agencija nije obvezna niti je odgovorna za naknadu Klijenta za trošak svojih putnih isprava ili vize koji se odnose na rezervacije koje je otkazao Klijent.

7. Putno osiguranje

Trošak putovanja ne uključuje paket putnog osiguranja: osiguranje od nezgoda i bolesti koje mogu nastati tijekom putovanja, oštećenja ili gubitka prtljage ili dodatnog zdravstvenog osiguranja. Pri online potvrđivanju rezervacije Klijent je prihvatio ove Opće uvjete i odredbe odabirom načina plaćanja i dovršavanjem postupka potvrde rezervacije. Isto vrijedi i za rezervacije potvrđene i ispunjene e-mailom.

8. Prtljaga

Agencija nije odgovorna za izgubljenu, oštećenu ili ukradenu prtljagu, niti za ukradenu prtljagu ili dragocjenosti koje se čuvaju u smještajnoj jedinici (iznajmljivanje sefova, ako je moguće, ili kupnja paketa osiguranja koji bi uključivao osiguranje prtljage). Izgubljenu ili ukradenu prtljagu treba prijaviti pružatelju usluga smještaja ili nadležnoj policijskoj postaji.

9. Pravo Agencije na promjene i otkazivanje

Agencija zadržava pravo promjene rezervacije u slučaju okolnosti koje se ne mogu predvidjeti, izbjeći ili eliminirati (vidi članak 4). Rezervirana smještajna jedinica može se mijenjati samo uz prethodnu obavijest Klijentu za smještajnu jedinicu iste kategorije ili višu kategoriju i po cijeni po kojoj je Klijent potvrdio rezervaciju. Ako je zamjenski smještaj moguć samo u jednoj jedinici više kategorije gdje je cijena veća od cijene uplaćene rezervacije, Agencija zadržava pravo naplate Korisnika za razliku u dogovoru s Klijentom. U slučaju da se zamjenska smještajna jedinica ne može dogovoriti, Agencija zadržava pravo otkazati rezervaciju najkasnije 7 dana prije početka usluge i jamči puni povrat uplaćenog iznosa. Ako Agencija otkazuje rezervaciju, Klijent nema pravo na bilo kakvu naknadu od Agencije, a Agencija je dužna samo vratiti uplaćeni iznos. Ako odgovarajuća zamjenska jedinica nije dostupna na dan početka usluge, Agencija će nastojati pružiti Klijentu informacije o mogućim alternativnim aranžmanima koji nisu dio ponude Agencije i vratit će Klijentu puni iznos uplaćen za rezervaciju.

10. Rješavanje/podnošenje prigovora

Ako je kvaliteta pruženih usluga niža od standarda, Klijent može zatražiti naknadu podnošenjem prigovora u pisanom obliku. Svaki klijent ima pravo podnijeti prigovor ukoliko se ne isporučuju plaćene usluge. Svaki putnik - nositelj rezervacije mora odvojeno podnijeti prigovor.


Klijent je dužan podnijeti prigovor na dan dolaska na mjesto davatelja usluga (recepcionar ili vlasnik smještajne jedinice i slično) i obavijestiti Agenciju putem e-maila na dik@pu.t-com.hr ili putem telefona +385 52 818181. Klijent je dužan surađivati s predstavnikom Agencije kao i davateljem usluga u dobroj namjeri kako bi se mogao riješiti uzrok prigovora. Ako Klijent prihvati predloženo rješenje koje odgovara servisu pruženom na licu mjesta, Agencija nije obvezna uzeti u obzir dodatne prigovore.


Ako se problem ne riješi na licu mjesta nakon intervencije, Klijent je dužan priložiti Agenciji pismeni prigovor uz prateće dokumente kao i sve fotografije putem e-maila na dik@pu.t-com.hr ili na sljedeću adresu Dik & Company, Pietra Ive 2C, 52210 Rovinj, Hrvatska, najkasnije 8 dana nakon povratka Klijenta s putovanja. Agencija će uzeti u obzir samo potpuno dokumentirane pritužbe koje su zaprimljene u roku od 8 dana.

Agencija je dužna pismenu odluku o prigovoru donijeti u roku od 14 dana od primitka istog. Odluku se može odgoditi još 14 dana ako Agencija mora prikupiti dodatne informacije o prigovoru. Tijekom tog postupka, odnosno do 14 (ili 28) dana od podnošenja prigovora, Klijent se neopozivo odriče prava posredovanja bilo koje druge osobe, arbitraže UHPA (Hrvatskog udruženja putničkih agencija) ili drugih institucija, kao i pružanje informacije medijima. U istom razdoblju, gost odriče pravo podići tužbu.

Maksimalni iznos naknade po prigovoru može doseći iznos osporenog dijela usluga, ali ne može uključivati već upotrijebljene usluge ili cijeli trošak rezervacije. Pravo Klijenta na naknadu za idealnu štetu isključuje se Zakonom o pružanju turističkih usluga.

.
Agencija ne može biti odgovorna za klimatske uvjete, čistoću i temperaturu mora, niti za druge slične situacije i događaje koji mogu dovesti do nezadovoljstva putnika i nisu izravni rezultat smještajne jedinice (npr. loše vrijeme, nepropisno održavane plaže, gužve, izgubljene ili ukradene imovine i sl.).

 

Ako je Klijent sklopio ugovor o organiziranom putovanju kao "last minute rezervaciju" (putovanje u posljednji trenutak), Klijent prihvaća sve rizike povezane s tom kategorijom koji sadrži neizvjesne činjenice na koje Agencija ne može utjecati. Klijent prvenstveno pristaje na predmetnu kategoriju zbog pristupačne cijene / ponude i kao takav nema pravo na bilo kakve pritužbe protiv Agencije.

11. Nadležnost suda

Usluge koje nudimo uređuju se samo Zakonom Republike Hrvatske, a svi sporovi spadaju u isključivu nadležnost hrvatskih sudova.

DIK & COMPANY

travel agency

Pietra Ive 2C
52210 Rovinj, Croatia

email: dik@pu.t-com.hr | tel/fax: +385 52 818181

 • Black Instagram Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black LinkedIn Icon

© 2018 by Dik & Company. All rights reserved.