OPĆI UVJETI I ODREDBE - Najam bicikla

Da bismo bili sigurni da ste točno upoznati s vašim (i našim) odgovornostima pročitajte sljedeće uvjete i odredbe.

1. Korištenje bicikla

 

Klijent unajmljuje bicikl na vlastitu odgovornost.

Agencija iznajmljuje bicikle u ispravnom stanju. Klijent preuzima bicikl u ispravnom stanju i obvezuje se vratiti bicikl u jednako dobrom stanju te voziti bicikl u skladu s pravilima i obvezama navedenim u hrvatskom Zakonu, kao što se i obvezuje:

 • ​ne namještati ili manipulirati mehaničkim dijelovima bicikla.

 • parkirati bicikl na način tako da je sigurno za pješake i na mjestu gdje je krađa minimizirana (npr. ne u tamnim ulicama).. 

 • vratiti bicikle u Dik & Company na vrijeme i na datum naveden u ugovoru. Kasni povrat bit će naplaćen prema dodatnom vremenu korištenja bicikla.

 • na odgovornost za bilo kakav gubitak ili oštećenje opreme koja u svakom trenutku ostaje isključivo vlasništvo turističke agencije Dik & Company. Polica osiguranja ne može se ugovoriti prema hrvatskom Zakonu. U slučaju da je oprema izgubljena, uništena ili oštećena u toj mjeri da se ne može popraviti prema procjeni agencije Dik & Company klijent se obvezuje platiti Dik & Company-u vrijednost za zamjenu opreme. Naknadu određuje i naplaćuje Dik & Company i naplaćuje se u vrijeme najma.

2. Naknade za korištenje / Osiguranje

Preporučamo da se adekvatno osigurate. Ne možemo biti odgovorni za vašu vlastitu bolest ili ozljedu ili pak za štetu ili gubitak osobnih stvari tijekom vožnje na našim biciklima. Također preporučamo da vas vaše osiguranje pokrije u slučaju otkazivanja vašeg putovanja.

Klijent se obvezuje platiti za iznajmljivanje bicikla i bilo kakvu dodatnu naknadu u skladu s Dik & Company cjenikom koji se primjenjuje za bilo kakvo oštećenje bicikla..

Klijent je jedini odgovoran za bicikl. Nije moguće bicikle osigurati od krađe ili bilo kakve druge štete.

3. Popravci i održavanje

U slučaju kvara nemojte napustiti bicikl. Obratite nam se odmah kako biste zamijenili bicikl za isti ili bolje kvalitete. Svi popravci koji su potrebni kao rezultat korištenja opreme, uključujući sve dijelove, plaća Klijent.

4. Nesreće i oslobođenje od odgovornosti

Klijent je suglasan da će on / ona osloboditi agenciju Dik & Company od bilo kakve odgovornosti od eventualnih nastalih ozljeda ili oštećenja tijekom korištenja bicikla ili bilo koje druge osobe.

Klijent prihvaća punu odgovornost za brigu o opremi i stoga pristaje slobodno i izričito preuzeti i prihvatiti bilo kakve rizike i sve ozljede tijekom vožnje biciklom.

5. Pravilo otkazivanja

Nije moguće dobiti povrat novca za plaćeni i započeti najam zbog loših vremenskih uvjeta.

 

MOLIMO VAS PROČITAJTE PAŽLJIVO:

 • Ne ostavljajte bicikl bez nadzora. Lokoti odbijaju kradljivce, ali oni ne sprječavaju da se sve krađe dogode.

 • Zaključajte prednji kotač, okvir i željezni držač ispod sjedala.

 • Obavezno vratite ključ s lokotom kad završite s najmom bicikla.

Potvrda prihvaćanja

Pri najmu bicikla u agenciji Dik & Company potvrđujete da ste pročitali naše uvjete i odredbe te da se slažete da ćete se obvezati s istima.

DIK & COMPANY

travel agency

Pietra Ive 2C
52210 Rovinj, Croatia

email: dik@pu.t-com.hr | tel/fax: +385 52 818181

 • Black Instagram Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black LinkedIn Icon

© 2018 by Dik & Company. All rights reserved.