ISTRAŽITE ROVINJ S NAMA

SAKUPITE JEDINSTVENE USPOMENE

Smještena u samom centru Rovinja naša agencija je pravo mjesto za Vas jer

 • mi znamo najbolje smještaje

 • možete promijeniti novac kod nas

 • možete unajmiti bicikl kod nas

 • imamo u ponudi jedinstveni tečaj mediteranske kuhinje

 • imamo u ponudi jednodnevne izlete za Veneciju

 • možete rezervirati autobusnu kartu kod nas

 • možemo preporučati gdje najbolje jesti i piti

 • možemo preporučati koja mjesta posjetiti

Naša je misija pružiti Vam jedinstvena iskustva.

Ukratko o Rovinju

 

Grad Rovinj leži na zapadnoj obali najvećeg hrvatskog poluotoka, Istre. Klima je mediteranska.

22 otočića se nalaze u rovinjskom arhipelagu. Cijelo priobalno područje i otoci su proglašeni rezervatom prirodnih predjela. U tom zaštićenom pojasu nalazi se sa svojim stoljetnim drvećem i prelijepa park šuma Punta Corrente, koja je idealna za sportske aktivnosti, ljetno kupanje ili pak opuštanje.

Starogradska jezgra Rovinja proglašena je 1963. godine spomenikom kulture. Zaštitnica grada je Sv. Eufemija, po kojoj se zove i najveći gradski spomenik barokna crkva Sv. Eufemije. Ova crkva i ulica Grisija, ulica galerija, su najprepoznatljiviji zaštitni znaci Rovinja. U Grisiji se svakog ljeta održava izložba likovnih radova pod vedrim nebom.

 

Dođite i otkrijte čari naše kulturne i prirodne baštine, našeg prelijepog Rovinja!

OTKRIJTE

GDJE ODSJESTI

DOŽIVITE MEDITERANSKI STIL ŽIVOTA

ISTRAŽITE BICIKLOM

POSJETITE VENECIJU U JEDNOM DANU

ŠTO IMA U ROVINJU I OKOLICI

STARI GRAD

Rovinj je svoj život započeo na nekadašnjem otoku Mons Albanus. Prvi arheološki tragovi života sežu u brončano doba, a starogradska se jezgra počela razvijati u 3. stoljeću.
Početkom pak 18. stoljeća grad se širi izvan gradskih zidina i na kopno, a kanal između otoka i kopna 1763. je zatrpan. I, stari dio grada našao se na poluotoku.
Stari je grad svjedok svih prohujalih vremena i vrijednih ruku domaćih majstora. Skučeni prostor uvjetovao je zbijenu gradnju uskih kuća, uskih ulica i malenih trgova. Posebnost su ove gradske jezgre i karakteristično izgrađeni dimnjaci.
Upravo zbog tih je posebnosti 1963. godine stari grad proglašen spomenikom kulture.

ROVINJSKI OTOCI I PRIOBALNO PODRUČJE

Ovi prirodni predjeli spadaju u kategoriju “značajnih krajolika”. Ne treba se čuditi jer razvedena obala, šume crnike s alepskim i brucijskim borom, kao i specifični poljodjelski prostori osvajaju ljepotom i očuvanošću.
“Značajan krajolik” proteže se od rta sv. Ivana do Barbarige, obuhvaća svih dvadesetak rovinjskih otoka i otočića te priobalje do 500 metara u dubinu kopna.
Crveni otok sa svoja 23 hektara površine najveći je otok rovinjskog arhipelaga, dok je iza njega prekrasan otok Katarina, pravi kuriozitet biljnog svijeta – botaničari su zabilježili čak 456 vrsta raslinja.

ROVINJSKA TRADICIJA

Rovinj je oduvijek bio okrenut moru, a stoljetna tradicija ribarstva sačuvana je do danas, kada je batana postala simbolom skladna suživota stanovništva starinskoga gradića i primorskog jadranskog krajolika. Batana je drveno plovilo ravnog dna dužine 4-6 metara i najrasprostranjenije je plovilo u Rovinju. Batana zrcali običaje, tradicije, jezik, navike, mentalitet i duhovno ozračje Rovinja i njegovih stanovnika.

Tijekom ljetnih mjeseci gosti i građani Rovinja mogu uživo svjedočiti umijeću gradnji batane. Naime, u večernjim satima u centru grada, na platou ispred muzeja Kuća o batani, rovinjski kalafat izrađuje batanu, koja svoje porinuće ima tijekom ljeta.

PARADA BATANA

DIK & COMPANY

travel agency

Pietra Ive 2C
52210 Rovinj, Croatia

email: dik@pu.t-com.hr | tel/fax: +385 52 818181

 • Black Instagram Icon
 • Black Facebook Icon
 • Black Twitter Icon
 • Black LinkedIn Icon

© 2018 by Dik & Company. All rights reserved.